Neven melem

Melem za obnovu i zaštitu kože

Melem sadrži koncentrirani ekstrakt odabranog cvijeta nevena, odnosno njegovih latica. Posebnim postupcima trostruke ekstrakcije obuhvaćeni su gotovo svi aktivni sastojci cvijeta nevena što ovom melemu daje izuzetnu učinkovitost. Kombinacija polarne, nepolarne i CO2 ekstrakcije „izvukla“ je iz cvijeta nevena najvrjednije sastojke tako da su osigurani svi poznati pozitivni učinci nevena na kožu.

Aktivne tvari nevena djeluje protuupalno i baktericidno, ali najvažnije djelovanje je ubrzavanje nastajanja novih stanica, što je značajno kod oštećenja kože. Visok udio karotenoida je posebno učinkovit pri obnovi oštećenih slojeva kože, čini kožu mekom i glatkom, sprječava isušivanje kože te ju štiti od štetnog djelovanja UV zraka.

  • Potiče regeneraciju kože
  • Štiti i njeguje kožu
  • Čini kožu mekom i glatkom

Tisućljetno iskustvo u primjeni nevena pokazalo je da je on prije svega izvanredno sredstvo za iscjeljenje kože. Pri vanjskoj primjenu djeluje protuupalno, štiti od infekcija i štetnog zračenja te efikasno obnavlja kožu. Jedan je od najboljih “hvatača” slobodnih radikala, koji ubrzavaju starenje i oštećuju kožu. Dokazano je i da aktivne tvari nevena potiču mehanizam sinteze kolagena tako da se redovnom uporabom može popraviti izgled kože.

Ovakve “super moći” cvijetu nevena osigurava nevjerojano veliki udjel karotinoida, odnosno provitamina A. Danas se, pogotovo u kozmetici, sve više ističe djelovanje biološki najaktivnijeg provitamina A, beta-karotena.

Karotinoidi su posebno učinkoviti pri obnovi oštećenih slojeva kože, ali isto tako sprečavaju isušivanje kože te ju čine mekom I glatkom. Kao snažni antioksidansi i hvatači slobodnih radikala odlična su zaštita i kod svih oblika štetnih zračenja.

Ne manje značajan i također znanstveno potvrđen je i sadržaj flavonoida te triterpena.

Neven je stoga uvršten u brojne Farmakopeje  sa slijedećim priznatim djelovanjima na kožu:

  • Zacjeljivanje rana i zaštita od infekcija
  • Pomoć kod dermatitisa uzrokovanih zračenjem. Osim što smanjuje iritaciju ublažava bol i crvenilo kože
  • Zaštita od štetnog sunčevog zračenja. Čuva kožu od oštećenja i daje joj zdraviji i mladenačkiji izgled. Pravo je rješenje za osjetljivu kožu
  • Zaštita od prijevremenog starenja. Neven ne samo što štiti kožu od nepovoljnih vanjskih faktora nego ima sposobnost i da ju obnavlja te ujednačuje boju i izgled
  • Čuva vlagu u koži čime postaje pravi spas za suhu kožu.

Ekstrak cvijeta nevena

Neven pomaže zacjeljivanju rana i oštećene kože, potiče granulaciju, djeluje protuupalno. Štiti od svih oblika zračenja, prirodni je UV-filter.

Ulje pasjeg trna

Ulje pasjeg trna potiče regeneraciju stanica, a jedino je poznato biljno ulje koje sadrži omega 3, 6, 7 i 9 zajedno. Bogato je folnom kiselinom i visoke je antioskidativne snage.

Ulje smilja

Eterično ulje smilja djeluje je protuupalno i antioksidativno. Stoga je izvanredno u tretmanu manjih oštećenja kože, sunčanih i drugih opekotina, kod prvih znakova starenja kože, izloženosti kože prejakom zračenju ili iritacijama. Također pokazuje i osobine biljnog antibiotika te efikasnog sredstva kod gljivičnih infekcija.

Proizvod nije testiran na životinjama, bez parabena, silikona i umjetnih boja

Način primjene: Po potrebi nanijeti na kožu u tankom sloju i ostaviti da djeluje. Postupak se može ponoviti nekoliko puta dnevno.

SASTAV/INGREDIENTS (INCI): Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Calendula Officinalis Flower Extract, Cera Alba, Hippophae Rhamnoides Oil, Helycrisum Italicum Oil

Pakiranje: 30 ml

Cijena: 35 kn

Gdje kupiti